dinsdag 29 september 2009

Kriebelbeestjes


Sinds een week of twee zijn er op school luizen gesignaleerd. Dat werd verkondigd in een geheimzinnig kort briefje, waar ook een folder bijstak. Na het lezen van die folder voelde ik het op slag overal jeuken en had ik het goed begrepen: die beesten zijn wel het allerlaatste wat ge in uw huis en op de koppen van uw kinderen wilt. Want eens het binnen zit, krijgt ge het amper weg en hebt ge twee keer per jaar prijs, minstens. Dus was ik nu om de andere dag preventief hun haar, inspecteer elke avond de warmste plekjes op hun hoofd en probeer, als ik er in de ochtendstress aan denk, elke morgen een druppeltje tea tree olie achter hun oortjes te smeren, want naar het schijnt kunnen die beesten niet tegen die stank.

Daarstraks sliep Kleine Bloem na een uur nog steeds niet en lag ze met met angstige en betraande oogjes te roepen dat "ze bang is van de kriebelbeestjes, mama" (met piepstem).
"Waar zitten die kriebelbeestjes dan", vroeg ik. "Daar", wees ze met haar mollige vingertje in de hoek van de kamer, waar uiteraard niks te zien was.

Een hallucinatie opgewekt door een aan teveel etherische olie? Of misschien een iets te neurotische mama?

vrijdag 25 september 2009

Een muzische poging

Na de ananas, de tonic en het trappen lopen, vroeg ik daarnet ten einde raad aan Grote Bloem om even een lied te zingen om de baby er te laten uitkomen
Dit was ongeveer het improvisatie-resultaat :

Lieve lieve beeeeebie, kom er nu toch uit....
Je ben zacht en lief en moooooi
en we wachten al zoooo lang op jou
en de wereld is ook heeeeel heeeeeel mooooi! *crescendo*

donderdag 24 september 2009

Vriendenboekjes

Vorig jaar begon het al een beetje. Maar dit jaar is het schering en inslag. En ze zit nog maar in de derde kleuterklas. Elke week krijgt Grote Bloem wel een boekje mee naar huis van één van haar klasgenootjes. En elke keer weer moeten we een origineel antwoord verzinnen op de zeer origenele vragen die in deze boekjes worden gesteld, zoals daar zijn: Ik eet het  liefst? Ik speel het liefst met? Ik heb een hekel aan? Mijn favoriete muziek is? Ik kijk op TV graag naar? ... Natuurlijk kan het kind nog niet schrijven, dus moet Mama dat voor haar doen. En niet zomaar tussen de soep en de pattatten, neen, er moet tijd voor worden uitgetrokken, het lijkt wel een waar ritueel, want IK moet de vragen stellen en ZIJ moet eerst héééél lang nadenken, om dan te zeggen dat ze het niet weet Mama, want ik kan niet kiezen Mama, en wat denk jij Mama? En dan MOET er ook nog eens een foto ingeplakt worden (een mooie en een grote zoals de anderen hè Mama!) en niet te vergeten, het geheel moet dan nog worden afgesloten met de allermooiste tekening die ze ooit gemaakt heeft (met glittertjes Mama!!).
Even tellen... nog een stuk of 18 te gaan dit jaar.

maandag 21 september 2009

Ledige dag

Vermoedelijk heb ik vandaag de meest letharische dag van mijn leven achter de rug. Wat heb ik (niet) gedaan?

7u: Opgestaan met immens ochtendhumeur, ontbeten al snauwend tegen de Bloemen dat ze moesten haast maken, Bloemen een beetje meegeholpen met wassen en aankleden, Bloemen nog een kwartier voor TV gezet.
8.30u: Bloemen per auto naar school gebracht.
9u: Terug thuisgekomen, op de zetel geploft, naar Vitaya gezapt en vrijwel meteen in slaap gevallen.
10u: Suf mijn telefoon opgenomen. Collega M. wilde eventjes polsen of er nog geen verandering had plaatsgevonden in mijn toestand, de plezante (grrrr, maar toch ook wel lief)
10.30u: Opnieuw in slaap gevallen op de zetel.
11.30u: Na het aanschouwen van een Vitaya programma waarin iedereen zo gebaat was met een sap en soep detox dieet, me een half uur afgevraagd of ik misschien ook wel eens soep zou kunnen maken als opkikker.
12u: Uiteindelijk besloten dat ik geen zin had in soep, laat staan om ze te maken, en dus maar weer in slaap gevallen.
13u:  Wakker geworden van de honger en de restjes van gisteren opgegeten
14u tot 15u: Aan mijn laptop gehangen, omdat ik het zuur kreeg als ik terug ging liggen.
15.30u: Bloemen per auto van school gaan halen.
16u: Bloemen een vieruurtje gegeven en 3 boekjes voorgelezen (de gesynthetiseeerde versies).
17u: Naar de Bomma getogen, alwaar ik de Bloemen voor de TV heb geploft en mijzelve in de zetel met de Story.
18u: Stoofvlees gegeten op Bompa's wijze
19u: Naar huis
20u: Met hulp van Mijn Liefde de Bloemen in bed en bad gestoken.

Ok, voor morgen moet ik absoluut iets plannen. Al was het maar bevallen.

zondag 20 september 2009

Dichtbijparadijs

Wat is het leven toch goed. Vooral sinds we enige tijd een nieuwe achtertuin hebben waar de Bloemen, samen met zoveel andere kinderen en hun ouders de tijd van hun leven kunnen doorbrengen.




Park Spoor Noord is een groot succes voor 't Stad. Volgens een recente enquète zou maar liefst 84 procent van de Antwerpenaren er hun zomerse ontspanning hebben gezocht. Inderdaad, tijdens de zomermaanden moest de plek niet onderdoen voor een doorsnee strand aan de Spaanse Costa, maar dan wel met een aangenaam publiek, echte speelfonteinen, een ondiepe waterpartij, een zand- en waterspeeltuintje, hangmatten en zandbakjes, grasheuvels die uitnodigen tot een flinke koprol en ravotpartij. Het lijkt of het luieren er opnieuw werd uitgevonden voor volwassenen, en kinderen er zich opnieuw kunnen verliezen in hun spel. En vooral, het blijft er proper, ondanks de ligging (Dam, Seefhoek) die niet meteen bekend staat als dé Antwerpse plek waar je van de grond kan eten. En de zomerbar zal niet lang meer open zijn, dus als u nog even wil nagenieten van de zomer, het zijn de laatste weken!

vrijdag 18 september 2009

Poppetje gezien? Kastje dicht!




De nazomer is alvast ingezet.
Nog even...

Niet dat ik uit verveling met mijn tenen behoef te spelen. Het is druk genoeg in de Bloementuin. Zoals u wellicht al gemerkt heb door mijn maandenlange afwezigheid. In beslag genomen door zoveel wereldse zaken, werk, huis- tuin- en keukenbeslommeringen en natuurlijk het leven in mij... Dat me vorige week trouwens een dikke loer gedraaid heeft. Alles leek erop dat de derde Bloem in aantocht was. Weeïg gevoel dat overging in weeën en 2 slapeloze nachten met wakende vroedvrouwen. Iedereen in paraatheid, alle plannen uitgesteld, de miniluiers binnen handbereik.

Maar ineens, niks meer... Na 4 cm wroeten besloot derde bloem het toch nog even voor gezien te houden.

Geduld is waarlijk een schone deugd.