dinsdag 12 oktober 2010

Het leven zit vol verrassingen

Uh oohh, is dat al zo lang geleden?
Tja, bezig bezig bezig...
Zo nu en dan las ik eens een pauze in, want anders is de lol er zo snel af. Probleem is dat het dan meestal lang duurt voor ik terug opgestart raak. Heel lang. Te lang om te recapituleren, dus begin ik bij vandaag.

Ik heb pijn aan mijn zitvlak want ik ben daarnet van de trap gevallen. We hebben dan ook wel een keigevaarlijke en leuningloze trap en de combinatie met nieuwe-nog-niet-gewassen-maar-direct-uit-het-pakje-aangetrokken-en-bijgevolg-supergladde-sokken is bijna dodelijk. Nu ben ik natuurlijk wel benieuwd naar hoe mijn cellulitis de komende week alle kleuren van de regenboog zal aannemen. Spannend!

En gisteren werd ik op klaarlichte dag in de Veritas op de Meir  beroofd van mijn handtas! Hallucinant hoe je dan plotseling als een compleet kaalgeplukte kip door het leven moet gaan. Geen bankkaarten, geen geld, geen gsm, geen sleutels, geen sis-kaarten, geen paspoort, geen rijbewijs. Alles weg! Ook mijn anti-allergische neusspray, wat erg is want door stressvolle situaties (zoals beroofd worden) krijg ik allergische aanvallen. En je zou willen roepen en tieren en HOUDT DE DIEF schreeuwen maar dat kan niet want je staat midden op de Meir en de dief is natuurlijk allang spoorloos of erger: hij zit zich misschien ergens onopvallend op een bankje te verkneukelen terwijl hij mijn paniekerig gezicht gade slaat. Dus als u binnenkort een vrouw van midden dertig met drie kinderen, een achterdochtig gezicht en met haar sjakosj stevig onder de oksel geklemd  ziet shoppen, that's me.

En dan had ik nog niet verteld dat ik enkele weken geleden ook al van mijn buggy ontdaan werd. Enfin, Babybloems buggy eigenlijk. Ook op klaarlichte dag. Maar wel in de marginaalste straat van 't Stad. Niet dat ik het euvel daarmee wil vergoelijken, maar ik mag hopen dat het een kansarme  moeder betrof zonder geld voor een deftige pousette. En dat het kind er in ieder geval veel plezier aan beleeft.

Maar verder is alles prima.

1. Grote Bloem schreef daarnet het woord 'Patminton', omdat ze dat gedaan had bij turnen. Oh ja en ze weet het nu zeker: "Ik ga politieagent worden, mama!".
2. Kleine Bloem kan al puzzels van 50 stukken helemaal zelfstandig ineensteken. Het betreft K3 puzzels die niet zij maar Grote Bloem voor haar verjaardag kreeg en waarop Karen, Kristel en Josje alledrie hetzelfde roze topje aanhebben. Om maar te zeggen dat ik er zelf dubbel zo lang of nog langer over zou doen.
3. Babybloem is 1 jaar geworden, kan stappen, en is dus in mijn ogen al lang geen Babybloem meer. Nu nog een nieuwe naam verzinnen.