zaterdag 24 april 2010

Bisschoppelijk genoegen

Een Bisschop. Dat kan wel tellen. Geen lokaal parochiepriestertje dit keer of pater-leraar in één of ander jezuïetencollege. Maar een Bisschop. Wat is de volgende stap? Een Kardinaal? De Paus in zijn eigenste onfeilbare persoon? Ach er zal nog heel wat water door de Rode Zee moeten vloeien voor het zover komt.

Een Bisschop is niet de minste in de Kerkelijke hierarchie. Getuigt deze bekentenis van moed of eerder van angst? Want het zet wel aan het denken. Als een Bisschop al bereid is om zo snel en kordaat zijn ontslag in te dienen, welke druk, van slachtoffers en/of Kerk, zou daar dan achter kunnen zitten? Wie weet wat men nog méér voor ons in petto had moest de Bisschop dit allemaal staalhard ontkend hebben? Ok, dit neigt misschien iets teveel naar samenzweringsdenken, maar toch, de Kerk heeft zo lang alles mooi verzwegen en niet zo netjes in de doofpot gestoken en trucjes bedacht om uit de wind te blijven. Waarom zou dit nu plotsklaps veranderen?

Daarnaast is het toch godgeklaagd, dat iemand met zulk een verwrongen seksuele moraal het zó ver heeft kunnen schoppen binnen de Kerk?
En dan maar lekker hypocriet beweren dat ze het allemaal onder controle hebben en dat ze geroepen zijn voor het celibaat, en dat ze seksualiteit (met minderjarigen) moreel afkeuren. Bende hypocrieten! Wat moet het voor het slachtoffer afschuwelijk geweest zijn, om de Bisschop al die jaren in vol ornaat te zien verschijnen tijdens belangrijke Kerkelijke ceremonies en dan nog al die bijbehorende lofbetuigingen te lezen en te horen over deze 'o zo integere' man.

Ik had gisteren maar één reactie nadat ik het nieuws vernam. Ik rochel en spuw erop!! Niet alleen op volwassen mensen die kinderen gebruiken om hun eigen seksuele lusten te bevredigen. Nog een vettere fluim op het hele hypocriete Kerkelijke systeem! Want zij zorgen er al eeuwen mee voor dat deze praktijken oogluikend worden toegelaten. Meer nog ze stimuleren het zelfs, onrechtstreeks, door seksualiteit op één lijn te stellen met het Kwaad waardoor de seksuele moraal compleet verwrongen en  kapotgemaakt wordt. Met alle perversiteit en misbruik tot gevolg. Ik zeg het nog eens: Bende hypocrieten!

(Ja, ik ben kwaad!)

2 opmerkingen: