maandag 28 januari 2008

Denkbeeldig badje

Grote Bloem heeft een nieuw trouw vriendje. Jiwwy heet hij (of zij, want daar is nog geen duidelijkheid rond). Regelmatig wordt Jiwwy betrokken in spelletjes waarvan de goede bespieder kan opmerken dat het meestal 'scholeke spelen' -spelletjes zijn. Jiwwy moet dan tekeningen maken of liedjes zingen of braaf zijn/haar boterhammetjes opeten, en als Jiwwy dat niet doet dan wordt hij/zij vermanend toegesproken en soms zelfs naar de hoek van de kamer verwezen. Daar moet de arme stakker dan vaak een half uur blijven staan terwijl Grote Bloem hem om de 2 minuten komt controleren en de huid vol schelden. (Ik hoop dat Grote Bloem geen kopieergedrag vertoont van haar echte juf, medunkt)

Maar gisteren was het een leuke dag voor Jiwwy, althans, zo leek het in het begin.
Terwijl ik soep stond te koken vroeg grote bloem of ze haar handjes mocht wassen. Als ze deze vraag stelt weet ik meestal al genoeg. Binnen de kortste keren lekt de spoelbak over, loopt de halve keukenvloer onder en zeurt grote bloem om "nog meer schuim, mama". Deze keer was niet anders dan vorige keren, alleen was het doel van deze waterellende: een bad voor Jiwwy. Maar helaas voor Jiwwy duurde het mooie liedje niet lang. Hij had enigzins last van darmkwaaltjes want maar liefst 5 keer moest hij eruit gehaald worden met de harde woorden: Mor! Jiwwy!! Heb je nu alwéééér kaka gedaan?! Da mag niet hoor!!".

Arme Jiwwy. Zou hij/zij misschien aan dezelfde kwaal lijden als Kleine Bloem, die haar zus in bad ook regelmatig zo'n onaangekondigde en onaangename verrassing kan bezorgen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten