maandag 22 maart 2010

Valling


Mijn nachten zijn al een week niet meer wat ze geweest zijn. Gezegend als ik was met een Babybloem die vanaf week 3 doorsliep, word ik nu minstens twee keer per nacht gewekt door een Babybloem die naar adem snakt en welhaast stikt in haar eigen snottepieten. Vanalles heb ik al geprobeerd, gaande van bed schuin zetten naar borstkasje kruidenbalsemen tot het opsteken van eucalyptus suppositoirekes. Oh ja en natuurlijk nog het meest traumatiseerde van al: de neus spoelen. 

Grootmoeders truc met de ajuin heb ik afgewogen maar afgevoerd omdat ik bij die geur stante pede begin te dromen van dikke sappige hamburgers met ajuin ... (graptje ;-) Nee ik kan er gewoon niet tegen, tegen die geur, da's alles. En aangezien Babybloem nog geen anderhalve meter van mijn bed ligt, en meestal erin...

Maar de longontsteking waar ik gisteren voor vreesde omdat ze ineens koorts had, bleek gelukkig enkel een onschuldige virale infectie volgens Meneer Doktoor, die trouwens vond dat ze er goed uitzag en goed in het vlees zit.

Afwachten dus maar.

2 opmerkingen:

  1. "die vanaf week 3 doorsliep"... tips, Denise, tips aub...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geen enkel van mijn 3 kinderen sliep door tot ze ongeveer 1 jaar waren! En zelfs nu wordt mijn zoon van 5 nog regelmatig wakker 's nachts (omwille van de wolven die zich in zijn kamer verstoppen)!
    Dus sorry hoor, maar ik heb geen medelijden (grapje)!

    Onze onthaalmoeder legde altijd een ajuin bij de verkouden kindjes. Het hielp echt, maar ge kreeg inderdaad wel een uienkind terug.

    Bij ons helpt (soms) een kom met kokend water en etherische olie (eucalyptus, tijm,...)op de kamer. Dat riekt ook beter dan een ui.

    BeantwoordenVerwijderen