donderdag 5 juli 2007

Zusvriendin

Schoonzusje K. logeert al 4 dagen bij ons. Niet schrikken want het heeft niks te maken met voorhuwelijkse relatieperikelen of een uit de handgelopen ruzie met mijn broer. Neen, ze wilde wat groen achter haar oren wegpoetsen en daarom kwam ze wat ervaring opdoen op mijn werk. (Wij doen namelijk hetzelfde werk met 9 jaar verschil). Natuurlijk zul je dan net zien dat er op mijn werk maar weinig werk is. Dat hebben we met stagiairs ook altijd. Terwijl de doden anders met bosjes uit de lucht vallen was het deze week angstvallig stil. Pietje of Heintje heeft ons dus weer eens een ferme loer gedraaid. Waarschijnlijk zullen we volgende week, met halve personeelsbezetting, weer niet weten welke dode er eerst moet uitgevaren worden.


Niettemin heeft schoonzusje K. een fikse vuurdoop gehad in de organisatie van een tweekindergezin met fulltime werkende ouders + cavia. Het is te hopen dat het haar niet van haar 'kinderdroom' heeft afgeholpen. Na een eerste slapeloze nacht, wegens herhaaldelijk wakker wordende en in haar slaap brabbelende Grote Bloem, verliepen haar verdere nachten vrij rustig. Ik had verwacht om elke ochtend te moeten 'dealen' met haar enorm ochtendhumeur maar dat viel dus goed mee. Wat ook meeviel, reuze meeviel zelfs, was haar pittig afsmakende chili con carne* die gelukkig geen al te geurige gevolgen had.


Verder ben ik erachter gekomen dat wij het heel goed kunnen vinden samen. Als we niet aan het tetteren waren, dan waren we wel aan het lachen of onnozel aan het doen. Dat klinkt alsof we ons de hele week gedragen hebben als 2 kwebbelende en giechelende tieners. Wat ook zo is. Toch kunnen we het ook heel goed over 'serieuze' zaken hebben, zoals over alle gebreken en pluspunten van haar bijna-echtgenoot-mijn-broertje en mijn Liefde, over de Bloemetjes (én de bijtjes ;-)) en over ons werk natuurlijk. Verdere noemenswaardige gezamelijke activiteiten waren: samen in de Flair lezen, roddelen over familieleden en/of collega's, lekker eten en de laatste centjes uit onze portemonnee shoppen tijdens de solden.


K'tje, een welgemeende merci voor de toffe week! Als afscheidscadeau zet ik hier uw heerlijke recept.

*Chili con Carne
Voor 4 personen


Ingrediënten

1 kg gemengd gehakt
1 rode paprika & 1 groene paprika
2 uien
2 teentjes knoflook
1 blikje maïs
1 blik rode bonen (400 gr)
140 gr geconcentreerd tomatenpuree
peper
pikante kruiden: komijn, cayennepeper, chili, pili-pili, …

Bereidingswijze

1) snij de uien fijn en de paprika in blokjes
2) doe een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit de uien en geperste knoflook
3) voeg het gehakt toe
4) wanneer het gehakt overal bruin ziet, voeg je de paprika toe
5) kruid het gehakt naar eigen smaak
6) voeg de maïs, rode bonen en tomatenpuree toe
7) laat nog even sudderen
8) dien op met brood of rijst of …

Tips

- brood verzacht de pikante smaak, maar het gerecht is ook lekker met rijst
- je kan het vlees in een aparte pan bakken en later toevoegen aan de groentes
- kruid het niet te sterk, je kan de kruiden nog op tafel zetten
- de pikante smaak kan versterkt worden wanneer het gerecht een tijdje staat (vb. een nacht)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten