vrijdag 18 juli 2008

Armeluizentrouw


Nog eens wat nieuws van het trouw-front.
Normale verloofden leggen zo'n jaar op voorhand hun trouwzaal vast. Bij ons is de kogel nog steeds niet door de kerk. Een kerk komt er ook helemaal niet aan te pas, by the way. Wat ons nóg abnormaler maakt.

En wat bij ons ook abnormaal is, is onze financiële draagkracht. Die is dus, op dit moment althans, miniem. En wat kan een mens nog meer doen dan alleen maar dapper voortspelen op de Lotto?
Als je al 15 jaar samen bent en nooit aanstalten hebt gemaakt om voor het altaar te verschijnen, een volledige (maar versleten) uitzet hebt, kinderen en een huis reeds uw eigendom zijn, dan komen er niet veel sponsors meer over de brug, dat kan ik u verzekeren (op een fijne en welkome uitzondering na, waarvoor nu reeds dank, God zal het u lonen).

En kredieten aangaan voor een vluchtig ééndagsfeest, neen dank je wel. Ons in't schuld steken en later misschien geen geld genoeg hebben om de Bloemen te laten studeren omdat wij zonodig een chique trouwdiner moesten hebben? Ik denk er nog niet aan.

Ok, dus wat hebben we besloten? Een lunch met de naaste familie, die gelukkig klein is. En later op de avond een spetterend dansfeest met aan het begin een hapje en een cava'tje en voor de rest moeten de mensen maar op hun kin kloppen. Voilà.

6 opmerkingen:

  1. Misschien een kleine familie, maar ze kunnen vreten, jong! :-)

    En als ik jullie Bloemen nu eens privé-les geef, komt er dan toch geen uitgebreid eetfestijn :-D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zullen we anders eerst ne benefiet doen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ge gelijk hebt jong!
    Ge kunt anders op uw uitnodiging ook zetten: help, ik ben een arme luis, al heb ik wel een huis maar als het u niet geeft, wees dan zo beleefd en maak van ons dansfestijn een feest, breng uw eten zelf mee, wees vooral niet te bedeesd.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Waarom laat je de dansenden niet iets meebrengen om te eten als ze zin hebben?
    Ik maakte het ooit mee: familie ging op wereldreis voor een jaar (en stak daar het trouwbudget in dat ma en pa voorzien hadden want trouwen zouden ze nooit doen).
    En toen werd het toch een trouw met een dansfeest zonder eten. Alle vrienden maakten iets klaar en brachten dat mee: Chocomousse, taart, rijst- en andere pap, wie niets kon maken bracht een zakje chips of olijven of nootjes ofzo mee.
    Het werd een toffe avond, we hebben lekkere hapjes gegeten en leuk gedanst.
    Misschien een idee?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat had ik ook al voorgesteld: een dessertenbuffet opgesteld door de gasten. Allé, zo vreemd is dat dan toch niet, precies ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hmmmm, nee sorry, maar dat is nog armluiziger dan een fritkot ;-)
    en schoonma en schoonpa krijgen een attack als ze op hunne faire-part zien staan dat ze zelf hun eten moeten meesleuren, lol

    BeantwoordenVerwijderen