dinsdag 8 juli 2008

Bloemen met kuren

Waarom is Grote Bloem de ene dag niet te genieten en de andere dag poeslief?
Vandaag at ze zonder problemen haar ontbijt, deed ze zonder problemen een broek i.p.v. een rok aan, heeft ze zonder problemen haar bordje leeggegeten en ging ze zonder problemen naar bed. Ze vroeg zelfs niet naar de TV en heeft een prachtige balletshow opgevoerd voor het slapengaan. Oh ja, en ze poetste ook nog zonder problemen haar tanden (mét tandpasta) en ging de hele dag door zonder problemen naar het toilet. En de pymama zónder knoopjes was ook opeens geen probleem meer. Ze heeft ook fee gespeeld, dus wie weet heeft ze zichzelf wel betoverd.

Daar tegenover staat dan weer een Kleine Bloem die gisterennacht een acute aanval van insomnia had. Wakker om 2u, om 3u, om 4u 30, om 5u en om 5u 30, waarna verder slapen een hopeloze illusie bleek te zijn voor het hele gezin, behalve Grote Bloem, die naar eigen zeggen van de bloemmetjes had gedroomd.
Was het honger? Was het koude? Was het warmte? Was het een irritant mugbeest? Wie zal het zeggen? Volgens Mijn Liefde was het de schuld van het licht. Er is teveel licht op die kamer, zei hij. En we moeten een rolgordijn kopen, voegde hij eraan toe. In het besef dat ik om 19u 'savonds geen rolgordijn meer op de kop ging kunnen tikken, laat staan dat hij dat ook nog ging bevestigen, heb ik maar snel even een roze wegwerptafellaken voor het raam geplakt. Dat hangt daar weer goed voor de komende 3 jaar, waarschijnlijk.

5 opmerkingen:

  1. En ? Heeft ze beter geslapen ?
    Proficiat alvast met je zelfredzaamheid !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Allé, dan is't te hopen dat uw Grote Bloem morgen ook in een goede bui is ;-) Zo'n balletoptreden zie ik wel zitten en ze mag me ook altijd omtoveren in een actieve huisvrouw!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @katrien: is een actieve strijkvrouw ook goed ;-) Of zal ik maar ineens vragen of ze de strijkmanden wegtovert?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat zou handig zijn! Direct al mijne rommel weg, strijk weg, stof weg, ...

    Het roze doekske zag er prachtig uit, hoor! En slapen ze nu beter?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja het is een groot verschil. Ze slapen nu al elke dag tot 7u15 ipv tot 6u30

    BeantwoordenVerwijderen