donderdag 27 maart 2008

Verkeersagressor en shoppingaddict

Vandaag weer een gewone werkdag zoals een ander. Grote Bloem naar de Bomma, Kleine Bloem naar de crèche. Waar geen van beide kinderen enig bezwaar tegen maakten trouwens. Kleine Bloem popelt de laatste tijd om naar 'de kindjes' te gaan. Bij de eerste aanblik van de crèchevitrine begint ze met haar mollige benen te shotten en "kish kish kish" te zeggen (=kindjes kindjes kindjes) en stevent nadat ik haar heb neergezet meestal direct af op het loopautootje en begint vrijwel meteen de wegpiraat uit te hangen.

Grote Bloem is ook de hemel te rijk bij de bomma en de bompa. Vandaag was er bij hen niks nieuws op het program want ze gingen alweer naar 't stad. Grote Bloem heeft al door dat in winkelen ook ergens bomma's zwakke plek schuilt. En dat zij die op subtiele wijze in haar voordeel kan benutten. Zeker in een winkel zoals De Zara. De oogjes van Grote Bloem springen dan haast uit hun kassen bij de aanblik van al die mooie kindersloefkes en schoentjes schitterend van de pareltjes, glittertjes en paillettekes. "Ooooh kijk bomma, mooi hè? Die blinken!". En warempel zie, als bij magie gaat bomma haar portemonnee automatisch open.
Bij afhaling van Grote Bloem kwam ze haar buit natuurlijk fier aan mij laten zien. Ik heb gezegd dat ik ze prachtig vind maar er toch subtiel, duidelijk en luid genoeg aan toegevoegd dat we "binnenkort als het zonneke wat meer schijnt eens echte goeie sandalen voor haar gaan kopen!"

1 opmerking:

  1. vorige week gaan schoen-shoppen met mijn kleutermeid, en idd de glittertoestanden roepen haar naam - we hebben toch voor een soberder schoentje gekozen :p

    laat Grote Bloem maar eens showen!

    BeantwoordenVerwijderen