zondag 27 mei 2007

Superoma




Ik heb een hele jonge oma van 86 jaar. Ze straalt en blaakt van gezondheid en heeft altijd wel iets leuks te vertellen. Ze is pienter, leest massa's boeken en laat niet met zich sollen. En ze viert graag feest. Haar laatste feest was overigens vorige week, toen ze zich samen met zo'n 50 anderen (jong én oud) heeft gesmeten op de dansvloer. "Ik voelde me terug 18 jaar" dixit oma.

Ik verdenk haar er eigenlijk van dat ze tegen iedereen liegt over haar geboortedatum. Die is 23 mei 1921. 1921 begot. Wie van ons kan zich in vredesnaam voorstellen hoe het is om die leeftijd bereikt te hebben. Je hebt dan van zowat alle moderne dingen de intrede meegemaakt en je weet dus nog als de dag van gisteren hoe het was om gezellig saam voor de kachel te zitten zonder TV of andere moderne dingen die het leven makkelijk en aangenaam maken.

We hebben vandaag met z'n allen haar verjaardag gevierd en hoewel ze het waarschijnlijk op haar darmen heeft gekregen van de zenuwen, heeft ze er zichtbaar en 'aangeschoten' van genoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten